Annons
Nyheter

Seglare tros ha drunknat i storm

Ett tysk ensamseglare befaras ha fallit överbord och drunknat sedan hans segelbåt anträffats strandad med hissade segel, men tom, vid Strandbaden i Höganäs.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2008
Personal från polisen och kustbevakningen undersökte vid lunchtid på tisdagen den tyska segelbåt som strandat vid Örestrand norr om Höganäs på den skånska västkusten. Den person som befann sig ombord på segelbåten saknas enligt Sjöräddningen. En kraftig storm drabbade på måndagen och natten till tisdagen södra Sverige. Bild: ScanpixFoto: 

Sjöräddningscentralen i Göteborg larmades om segelbåten vid klockan sju i morse, men den ska enligt vittnen ha legat på stranden sedan halv nio i går kväll.

Båtens mast var knäckt. En teori är att mannen gått på grund i det hårda vädret utanför Kullen och att båten därefter drivit i land.

Annons

En dansk räddningshelikopter, Sjöräddningssällskapets båt i Höganäs och en kustbevakningsbåt har gått ut för att leta efter den försvunne. På land söker hundpatruller och poliser. Även sjukhus har kontaktats.

Mannen lämnade Marstrand på Västkusten i lördags för att segla till hemmahamnen Heiligenhafen vid den tyska Östersjökusten.

Ovädret i södra och mellersta Sverige lättade något under natten till tisdagen. Vid lunch på tisdagen stod dock tågtrafiken fortfarande stilla på tre sträckor i landet: Helsingborg &tstr; Halmstad, Hässleholm &tstr; Perstorp och mellan Lyrestad och Hova.

Trafiken mellan Hässleholm&tstr;Perstorp väntas komma igång vid 16-tiden, medan det dröjer till 18-tiden innan sträckan Ängelholm&tstr;Laholm på Västkustbanan kan öppnas. Under tiden kör ersättningsbussar.

Under morgonen körde också ett tåg på Kinnekullebanan in i ett nedblåst träd och spårade ur i Torved norr om Mariestad. Tåget var på väg från Mariestad till Örebro. Ingen av de nio passagerare som fanns ombord kom till skada.

Gårdagskvällens oväder bjöd på kraftiga vindar med byar med orkanstyrka kring Hallands Väderö och i södra Sverige kom nästan lika mycket regn som det brukar göra under en månad.

Men under natten avtog vinden något.

Åtminstone på västkusten. Däremot regnar det fortfarande på många håll även om regnet håller på att mattas av, sade Sylvia Lindström, jourhavande meteorolog på SMHI, på tisdagsmorgonen.

Då låg lågtrycket vid Gotland, på väg österut. Därmed kommer vädret långsamt att förbättras med början i västra Götaland.

I östra delarna av landet räknar SMHI med att molntäcket ligger kvar under hela tisdagen.

Som mest var runt 18 000 hushåll utan ström i går kväll. Under natten fick en del hushåll tillbaka strömmen. Eons kunder i Skåne var värst drabbade och tidigt i morse var knappt 6 000 hushåll fortfarande utan el.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons