Nyheter

Sedelbunt byttes ut mot tidningspapper

En polsk medborgare i 40-årsåldern uppgav i går kväll till polisen i Ystad att han blivit rånad på 31 000 kronor nere vid Hamnplan. Han fördes till polisstationen för en anmälan. Enligt polisen rör det sig dock inte om rån.
Nyheter • Publicerad 9 juli 2004

- Det kan möjligtvis handla om stöld eller bedrägeri. Kanske en kombination av de båda, säger Mats Hammar inre befäl. Mannen har uppgett att han träffade på tre personer nere vid hamnen. Av någon anledning har han visat de tre männen sina pengar - en sedelbunt med tusenlappar och femhundrakronorssedlar. Efter att han fått tillbaka sina pengar visar det sig att bunten är utbytt mot tidningspapper omslaget med två femhundrakronorssedlar. Polisen tycker att målsägandes berättelse innehåller vissa luckor, men man vill inte avfärda anmälan. Liknande fall har anmälts tidigare under året. - Det kan vara någon som sysslar med sånt här nere i hamnområdet. Vi får kolla mannens uppgifter och om det blir aktuellt får vi sätta in spaning, säger Mats Hammar. Den polske mannen åkte hem med färjan efter att anmälan hade gjorts.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.