Annons
Nyheter

Säljare gjorde klipp på kommuntomt

Svedala kommun upprörs över att en säljare vid ett byggföretag kommit över mark ur den kommunala tomtkön, sålt marken vidare med rejäl vinst och dessutom krävt att företaget han jobbar på ska få bygga ett hus på tomten.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2008

- Moraliskt är deras agerande förkastligt. Jag har inte varit med om att ett företag kringgått kommunens tomtkö på det här viset, säger kanslichef Bengt Nilsson till Sydsvenskan. 

Det var i fjol som säljaren ställde sig i tomtkön som privatperson. Han tilldelades tillsammans med en kollega en tomt för knappt 880 000 kronor. Därefter annonserades tomten ut på företagets hemsida för närmare 1,1 miljoner. 

Annons

Företagets vd lovar att undersöka saken och verkar inte helt begeistrad över affären. 

- Jag tror till och med att det är ett lagbrott att koppla en tomt till tvånget att man måste bygga ett speciellt hus, säger han till tidningen. 

Kanslichefen Bengt Nilsson verkar dock utesluta lagliga möjligheter att ändra på saken. 

- Juridiskt kan vi inte göra mer än att uttala vårt missnöje, säger han.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons