Annons
Nyheter

Sahlin i Malmö – vill skärpa vapenlag

Socialdemokraterna lade på torsdagen fram ett program för att minska antalet illegala vapen som är i omlopp.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010
Foto: 

Det skedde i samband med partiledaren Mona Sahlins besök i Malmö för att på plats förhöra sig om stämningen efter den senaste tidens skottdåd.

Liksom lokala partiföreträdare och Skånepolisen föreslår Socialdemokraterna skärpt vapenlagstiftning i kombination med en vapenamnesti.

Annons

Det handlar om att höja minimistraffet för grovt vapenbrott från sex till tolv månader och möjlighet för polisen att använda telefonavlyssning för att avslöja sådana brott.

Partiet föreslår också att det införs straffansvar för dem som olovligen förvarar skjutvapen åt andra, även om det sker av oaktsamhet, och för förberedelse till vapenbrott för att komma åt olovlig vapentillverkning.

I Malmö överlade Sahlin med partikollegerna Katrin Stjernfeldt-Jammeh, kommunalråd med ansvar för bland annat trygghetsfrågor, och Björn Gudmundsson, partiets gruppledare i kommunfullmäktige och vice ordförande i Malmös polisstyrelse.

"Människor i Malmö lever i dag med en stor rädsla och samhället måste ställa upp för dem. Polisen måste få de verktyg som krävs för att sätta stopp för den som utför dessa vansinnesdåd", säger Mona Sahlin i en kommentar.

Niklas Lundell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons