Annons
Nyheter

S, mp och v vill bilda koalition

Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet vill bilda en gemensam koalitionsregering efter riksdagsvalet 2010, enligt ett pressmeddelande.
Nyheter • Publicerad 7 december 2008
Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet vill bilda en gemensam koalitionsregering efter riksdagsvalet 2010. Bild: Scanpix
Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet vill bilda en gemensam koalitionsregering efter riksdagsvalet 2010. Bild: ScanpixFoto: 

Trots det kommer partierna ändå att lägga fram egna valmanifest i valrörelsen. Men partierna är överens om att utarbeta en gemensam regeringsplattform.

Partierna kommer också att presentera en gemensam ekonomisk-politisk vårmotion 2010.

Annons

Partierna är även överens om att gällande budgetregler accepteras, enligt pressmeddelandet. Det inkluderar överskottsmål, budgettak och hantering av investeringar liksom riksdagens penningpolitiska mål samt riksbankens självständiga ställning.

De tre oppositionspartierna kommer att bilda fem arbetsgrupper som ska vara i gång vid årsskiftet och presentera sina resultat våren 2010. En grupp för jobb och ekonomi, en miljögrupp, en välfärdsgrupp, en storstadsgrupp som ska motverka segregation och en grupp som ska hantera utrikes- och säkerhetspolitik.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons