Annons
Nyheter

Rooseum kan leva vidare

Nyheter • Publicerad 4 november 2005

Hoppet för nedläggningshotade Rooseum i Malmö verkar inte vara helt ute. Region Skåne skjuter till 2,8 miljoner kronor om året i ett nytt 15-årigt avtal. Skulle museet däremot tvärt läggas ner kan Malmö stad förlora miljonbidraget, skriver Sydsvenskan.

Pengarna kommer från det skatteväxlingsavtal som finns mellan Malmö stad och Region Skåne. I avtalet förbinder sig regionen att i 15 år avsätta medel till kulturinstitutioner i Malmö, däribland Rooseum.

Annons

Kulturnämnden i Malmö har fått i uppdrag att utreda Rooseums framtid och i december ska förslaget presenteras. Det mesta pekar på att stiftelsen, som består av familjen Roos, Malmö stad och Louisiana, kommer att upplösas.

De 2,8 miljoner kronor som nu kan komma att tillföras räcker dock inte för att driva museet vidare. För det krävs 5 miljoner kronor, uppger Pelle Svensson, Rooseumsstiftelsens ordförande. Skulle däremot Rooseum läggas ner drar Region Skåne in pengarna. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons