Annons
Nyheter

Riksrevisionen kritiserar Ungdomsstyrelsen

Riksrevisionen kritiserar Ungdomsstyrelsen för stora brister i kontrollen av bidragen till ungdomsförbunden erfar TT. Detta trots att Ungdomsstyrelsen polisanmält både SSU och Ung vänster för fusk.
Nyheter • Publicerad 2 november 2005

Ungdomsstyrelsen har under en längre tid granskat de politiska ungdomsförbunden. I våras ledde det till att Ung vänster polisanmäldes för misstänkt fusk med medlemssiffrorna. En månad senare polisanmäldes även SSU av samma skäl.

Polisutredningar av flera SSU-distrikt pågår och på flera håll i landet har myndigheter krävt återbetalning av bidrag eller fryst dem inne. Det gäller bland annat i Gävleborg, Kalmar och Halland. På vissa håll har SSU också beslutat att betala tillbaka pengar.

Annons

Riksrevisionen har nu granskat hur Ungdomsstyrelsen sköter kontrollen av bidragen. Och enligt uppgifter till TT så kommer Riksrevisionen att kritisera Ungdomsstyrelsen för stora brister i kontrollen när rapporten offentliggörs på torsdagen.

– Det är inte den bild som förmedlats till oss, men vi får väl vänta tills vi läst rapporten, säger Staffan Eklund, som ansvarar för frågan på Ungdomsstyrelsen. (TT)

Owe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons