Annons
Nyheter

Resandet minskar på Sturup

Antalet resenärer på Sturups flygplats fortsatte att minska under mars månad. Passagerarantalet gick ner 15 procent jämfört med motsvarande period 2001.
Nyheter • Publicerad 9 april 2002

Minskningen på Sturup är enligt SR Malmöhus större än den nedgång som de andra storstadsflygplatserna Arlanda och Landvetter redovisar. En anledning till nedgången på Sturup uppges vara att det holländska flygbolaget KLM lade ned sin linje mellan Sturup och Amsterdam och istället ökade sin trafik på Kastrup i höstas. Tillkomsten av Öresundsbron och terrorattacken i New York den 11 september antas vara ytterligare anledningar till trafikminskningen på Sturup. Många av de mindre flygplatserna minskade med mellan 20 och 30 procent men på Ängelholms flygplats minskade antalet resenärer bara med nio procent.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons