Annons
Nyheter

Rekordstort knarkmål i Kristianstad

Det började med en av polisens trafikkontroller, respektive ett gripande för källarinbrott, och har nu utvecklats till det hittills största narkotikamålet i Kristianstads tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2003

En 23-årig man häktades på onsdagen först för delaktighet insmuggling av cirka 1,5 kilo heroin och dömdes sedan till fem års fängelse för innehav av ytterligare cirka 300 gram heroin. Han ska utvisas efter avtjänat straff med förbud att åtrevända före den 13 juni 2013. En 20-årig kvinna häktades också i går för att hon medverkat vid insmugglingen av heroin från Tyskland, respektive Holland vid tre tillfällen förra året. Kvinnan greps av polisen på pingstafton för källarinbrott på Österlånggatan i Kristianstad. Det visade sig då att hon var efterlyst i en narkotikautredning. Vid polisförhör under pingsthelgen berättade hon om tre smugglingsresor som mannen organiserat. Han medger att de varit på resande fot tillsammans, men förnekar att det handlat om inköpsresor av heroin. Polisen kom mannen på spåren vid en trafikkontroll i Kristianstad i påskveckan. Han visade då upp ett utländskt körkort. Poliserna reagerade på att det verkade falskt. Därför gjordes husrannsakan i mannens bostad. Då hittades cirka 300 gram heroin och en pistol med elva patroner. Mannens 22-åriga sambo dömdes i går till tio månaders fängelse för att hon via SMS hjälpt till att förmedlat kontakten mellan mannen och minst fyra missbrukare. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons