Annons
Nyheter

Rekordbeslag av ecstacy

Ett av de största ecstasybeslaget i Sverige gjordes nyligen av tullen i Helsingborg. Det var 50 000 tabletter som en holländare försökte föra in via färjeläget i början av förra månaden.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2004

Tullkriminalen hoppas att beslaget ska leda utredarna till en knarkfabrik i Holland. - Vi är intresserade av att ta dem som skickat väg och även de som skulle ta emot det här, säger åklagare Hans-Jörgen Hanström som leder utredningen till Sydsvenska Dagbladet. Det står nu klart att beslaget med stor sannolikhet är det näst största någonsin på svensk mark. 50 000 tabletter är fler än vad tullen beslagtog under hela 2003. Hittills i år har tullen kunnat avslöja fyra andra stora smugglingsförsök. Det gäller 24 000 tabletter vid Lernacken i Malmö, 10 000 i Karlskrona, 11 000 i Helsingborg samt ytterligare 7 000 i Helsingborg.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons