Annons
Nyheter

Rejält tryck på Falsterbo Horse

Lika delar Häst och Show. Så karakteriserar arrangörerna Falsterbo Horse Show som på onsdagen nått halvvägs. Som vanligt var många åskådare på plats.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2002
Köerna till Falsterbo Horse. BILD: CLAES NYBERG
Köerna till Falsterbo Horse. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Bilköerna till Falsterbo Horse Show. BILD: CLAES NYBERG På onsdagen hölls nya favoritgrenen Falsterbo Hunting där fälttävlingsryttare och hoppryttare tävlade i terräng och banhoppning och nyheten för i år, reining, en av flera tävlingsgrenar i westernridning. På torsdag inleds "andra halvlek" i Falsterbo med de internationella hopptävlingarna. Extra svettigt blir det då för banchefen Leif "Torparn" Carlsson, som till vardags arbetar på Åbygården. Av närmre 400 ideellt arbetande funktionärer är Leif den som arbetat allra längst på Falsterbo Horse, i 43 år. - Stämningen, gemenskap och fantastiska ritter gör att han inte kan tänka sig att missa veckan. - Visst är det arbete från 07.00 på morgonen till 22.00 på kvällen, men lönen är ju god; en härlig familjär gemenskap, säger Leif Carlsson. Falsterbo Horse Show har tagit för vana att växa från år till år. Klasserna och uppvisningarna blir fler, markandsgatan har vuxit sig till ett jätteområde där man kan köpa allt från ridsportsartiklar och öl till vindflöjlar och avslappnande massage. I år räknar man också med att slå fjolårets publiksiffra på 40 000 besökare. Tävlingarnas tre stora sportsliga höjdpunkter är nationstävlingen på fredag, Derbyt på lördag samt Falsterbo grand Prix på söndag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons