Annons
Nyheter

Reinfeldt spanade i Malmö

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) besökte under tisdagen Malmö.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2012
Fredrik Reinfeldt besökte Malmö på tisdagskvällen.
Fredrik Reinfeldt besökte Malmö på tisdagskvällen.Foto: 

Han ville skaffa sig en uppfattning om läget i rikets tredje stad som bland annat drabbats av svår och uppmärksammad kriminalitet på senare år.

– I grunden finns det en väldig framtidstro och mycket som är bra med Malmö, säger Fredrik Reinfeldt som under dagen inte bara träffade polisen, som han följde med ut i Malmö på en bilrunda under kvällen, utan även gymnasieelever och Sydsvenska handelskammaren.

Annons

Men det finns saker kvar att göra när det gäller brottsligheten i Malmö, menar statsministern:

– Här finns då en del spektakulära mord och närvarande brottslighet som vi samlat sätter in större resurser för att rå på. Det är både polisen och samverkande myndigheter som jobbar på ett sätt som använts som arbetsmetod på andra håll i landet. Vad jag har kunnat följa upp har det givit goda resultat och det ser ut att gå i den riktningen här också, sa Fredrik Reinfeldt innan han gav sig ut på Malmöspaning.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons