Annons
Nyheter

Regionens underskott 750 miljoner

- Möjligheterna att nå balans i ekonomin år 2005 har ökat, säger regionstyrelsens ordförande Uno Aldegren (s)om de senaste prognoserna för ekonomin i Region Skåne. Samtidigt är det inte 2005 regionledningen har för ögonen närmast, utan ett så litet underskott som möjligt för år 2003.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2003

I budgeten för innevarande år kalkylerade de nuvarande majoriteten med ett underskott på 420 mijoner. Tidigare prognoser har pekat på det dubbla och mer, medan den senaste uppföljningen, efter juli, var ännu lite bättre än den i juni. Nu pekar det mot ett totalt underskott på 750 miljoner. Investeringsstoppet gör att Region Skåne sparat en del pengar, även om man av medicinska och arbetsmiljömässiga skäl tvingats till en del dispenser. Investeringar är gjorda för 900 miljoner kronor, mot att man enligt senaste sparkraven hade hoppats på en gräns vid 800 miljoner. I budgeten fanns från början en kalkyl om cirka 1,1 miljarder kronor till investeringar. Text:Gunilla Ingels

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons