Annons
Nyheter

Region Skåne ökade antalet anställda

Region Skåne fick 288 fler anställda förra året, vilket är betydligt mindre än 2001 då regionen ökade med 1200 anställda. I hela Sverige ökade landstingen personalstyrkan med 2200 personer under 2002 enligt Landstingsförbundets personalstatistik.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2003

Liksom i resten av landet står sjuksköterskorna för den största ökningen i Skåne, 56 procent. Den administrativa personalen, där läkarsekreterarna ingår, ökade med 122 personer. Läkarna stod för 28 procent av ökningen. I förhållande till hur många anställda det var i de olika kategorierna tidigare handlar det om cirka två procents ökning. De personalgrupper som krympte i Region Skåne under 2002 var framför allt omsorgspersonalen, som blev 24 procent färre, samt gruppen ekonomi- och transportpersonal, som blev sju procent mindre. Fortfarande dominerar kvinnorna i de flesta yrkeskategorier utom bland läkare, där 59 procent är män. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons