Annons
Nyheter

Region Skåne lurade i bilaffär

Mycket tyder på att Region Skåne blivit lurat på uppemot 5 miljoner kronor i en bilaffär. Det rapporterar SR Kristianstad i dag.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2002

Bakgrunden är att 47 tjänstebilar i Region Skåne förra året skulle säljas. Enligt rutiner säljs bilarna tillbaka till den bilfirma som sålt dem, men den här gången valde man att frångå rutinerna och sälja dem till två andra bilfirmor. Bilfirmor vars seriositet inte närmare kontrollerades av Region Skånes tjänstemän. Bilarna levererades såldes vidare, men trots påminnelser har Region Skåne sen dess bara fått 135.000 kronor i betalning istället för som tänkt 4,8 miljoner. Bilfirmorna ägdes av samma person. Nu har såväl firmorna, som dess ägare försatts i konkurs och enligt konkursförvaltaren finns det inget som tyder på att regionen kommer att få några pengar. Polisen utreder nu ärendet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons