Annons
Nyheter

Region Skåne krävs på skadestånd

Svenska kommunaltjänstemannaförbundet, SKTF, i nordvästra Skåne är kritiska till Region Skåne och dess upphandling av färdtjänst och sjukresor. Facket kräver nu skadestånd av Regionen.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2002

I flera år har Trafikservice AB ansvarat för färdtjänst- och sjukresor i såväl nordvästra som östra Skåne. Men efter att ha infordrat anbud för en ny avtalsperiod beslutade kollektivtrafiknämnden genom Skånetrafiken nyligen att byta entreprenör. Det betyder att Samres i Helsingborg från och med i höst ska ta emot och samordna beställning av färdtjänst- och sjukresor. Svenska kommunaltjänstemannaförbundet, SKTF, reagerar emot hur beslutet om entreprenörsbyte gick till. I ett brev till Region Skåne hävdar Per Fridh som är ordförande i SKTF avdelning 281 att Skånetrafiken genomfört upphandlingen och fattat beslut utan att beakta reglerna i agen om medbestämmande i arbetslivet, Mbl. Enligt Per Fridh fick SKTF inget officiellt besked om vad som var på gång eller om det beslut som fattats. - Det kom till vår kännedom på annat sätt, säger han till nätupplagan av HD/NST. SKTF uppfattar Skånetrafikens agerande som ett brott mot flera pragrafer i medbestämmandelagen. Han begär därför förhandlingar och aviserar att SKTF vid förhandlingarna kommer att begära skadestånd av Region Skåne/Skånetrafiken.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons