Annons
Nyheter

Regeringsstöd till internationellt fiskesekretariat

Svenska naturskyddsföreningen, Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund samt Världsnaturfonden, WWF, får två miljoner kronor av regeringen.
Nyheter • Publicerad 26 juni 2003

Pengarna ska användas för att inrätta ett internationellt fiskesekretariat. Sekretariatet kommer bland annat att arbeta med att sprida kunskap i frågor såsom beståndsvård, minimimått, fiskemetoder och liknade åtgärder för att uppnå ett hållbart fiske, som Sverige idag driver internationellt. Regeringen anser också att det finns behov av att bygga upp den svenska fiskeriekonomiska kompetensen. Regeringen anvisar därför 1,5 miljoner kronor till Fiskeriverket varav 1 miljon kronor avser verksamhet vid Livsmedelsekonomiska institutet. Vidare avser regeringen stödja utvecklingen av satellitövervakning över fiskebåtar samt delta i arbetet i återuppbyggnadsplanen i Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt och anvisar 1,5 miljoner kronor till Fiskeriverket för detta arbete.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons