Annons
Nyheter

Regeringen ger Vägverket extrapengar

Nyheter • Publicerad 27 juni 2005

Vägverkets varningar om att man på grund av orkanen Gudruns härjningar måste dra ner på underhållet av landets vägar, fick omgående regeringen att reagera.

Vägverket har tidigare fått nej av regeringen, när man begärt extra anslag för att bekosta skadorna efter den kraftiga januaristormen. Verket har räknat ut att enbart reparationerna av vägnätet kostar minst 600 miljoner kronor. Det klarar Vägverket inte av med det sparbeting man har hängande över sig.

Annons

Men till Dagens Eko säger nu infrastrukturminister Ulrica Messing att regeringen tänker omfördela 100 miljoner kronor till Vägverket från andra myndigheter. Dessutom kommer Vägverket att få en del av dessa pengar redan i nästa vecka.

Messing räknar också med föra över en del av den summa som Sverige väntas få från EU-kommissionens katastroffond till Vägverket. Dessutom kan det bli aktuellt att skjuta upp satsningar på nya vägar för att inte underhållet av de mindre vägarna ska bli lidande. (TT)

Stockholm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons