Annons
Nyheter

Rätten synade lådan där Fabian Bengtsson hölls fången

När rättegången om kidnappningen av Fabian Bengtsson fortsatte på onsdagen synade rätten den omtalade trälådan. I den tvingades Fabian Bengtsson att sitta under sina 17 dygn i fångenskap.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2005

Fabian Bengtsson kom till tingsrätten på onsdagsmorgonen tillsammans med sin pappa Bengt Bengtsson i en mörk bil. Han klev ur baksätet och gick lugnt in i rättssalen genom gruppen fotografer och reportrar.

Rättegångens andra dag inleddes med att rättens ledamöter och parterna fick gå ner i källaren och titta närmare på den stora ljudisolerade trälådan som kidnapparna byggt till Fabian Bengtsson.

Annons

Lådan är nästan två meter lång, nästan en meter hög och en meter på bredden. I botten ligger en madrass.

Polisen hittade lådan i lägenheten i Gårda där Fabian Bengtsson hölls fången från den 17 januari till den 3 februari när han släpptes fri.

I lägenheten greps också den 43-årige man som står åtalad för människorov och försök till grov utpressning. Han har tagit på sig hela skulden för kidnappningen.

Enligt åklagaren deltog också en 25-årig man som greps i Köpenhamn. Hans försvarsadvokat Leif Silbersky hävdar att 25-åringen tvingades att hjälpa 43-åringen och att han bör frikännas.

Den tredje åtalade, en 27-årig man som greps i Wien, är åtalad för försök till grov utpressning. Han misstänks ha försökt utnyttja situationen och pressa familjen Bengtsson på pengar.

Efter synen av trälådan fortsatte åklagarens långa sakframställan där han i detalj går igenom händelseförloppet.

På onsdagseftermiddagen är det tänkt att det ska hållas förhör med Fabian Bengtsson där han ska få ge sin bild av vad som hände när han kidnappades. (TT)

Göteborg TEATER
Göteborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons