Annons
Nyheter

Rätten släppte misstänkt villatjuv

Tingsrätten frigav på valborgsmässoafton den 35-årige man från Malmö som misstänks för delaktighet i ett stort antal villainbrott i södra Sverige.
Nyheter • Publicerad 30 april 2003

Tingsrätten anser att mannen är på sannolika skäl misstänkt för åtta grova stölder i villor i bland annat Kristianstad, Fjälkinge, Lund och Staffanstorp. Mannen hade suttit häktad sedan mitten på mars och under tiden har antalet villainbrott som han misstänks för hela tiden fyllts på. Risken för att mannen på fri fot ska kunna försvåra polisutredningen eller fortsätta med inbrott har dock, enligt tingsrätten, tunnats ut så pass mycket under den tid som gått sedan gripandet att det inte längre är skäl nog för att hålla mannen häktad. Åklagare Christofer Ramkvist reagerade på frisläppande med att omedelbart överklaga till hovrätten och begära att mannen åter häktas. 35-åringens två yngre bröder, som pantsatt stulna smycken, har tidigare frigetts av åklagren. Misstanken mot dem för grovt häleri kvarstår dock. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons