Nyheter

Rättegången startar mot misstänkt flickmördare

En udda man med en konstig inställning till kvinnor och djur. Så beskrivs den 52-åring som nu ställs inför rätta för morden på tioåriga Helén Nilsson och 26-åriga Jannica Ekblad.
Nyheter • Publicerad 26 november 2004
LUND 041126 ULF OLSSON ANLÄNDER TILL TINGSRÄTTEN I LUND I DAG STRAX INNAN KLOCKAN 9 FÖR DEN Forsta rattegangsdagen Helen/Jannica morden I Lunds Tingsratt. COP KRISTIANSTADSBLADET BILD LASSE OTTOSSON
LUND 041126 ULF OLSSON ANLÄNDER TILL TINGSRÄTTEN I LUND I DAG STRAX INNAN KLOCKAN 9 FÖR DEN Forsta rattegangsdagen Helen/Jannica morden I Lunds Tingsratt. COP KRISTIANSTADSBLADET BILD LASSE OTTOSSONFoto: 

Redan vid åttatiden på fredagsmorgonen fanns ett stort pressuppbåd på plats utanför tingsrätten i Lund, rapporterar TT:s utsände.

En lång rad vittnen är kallade till den tio dagar långa rättegången. Men åklagarens främsta bevis mot 52-åringen består av DNA från mannens sperma som hittades hos Hörbyflickan och Malmökvinnans blod som hittades av polisens hundar under golvplankorna i hans stuga i somras.

Bilden som målas upp av 52-åringen i polisens utredning är en man med en svår uppväxt bakom sig. Som vuxen har han varit något av en enstöring som misshandlat kvinnor och varit grym mot sina hundar, enligt vittnena. Men det finns också de som säger att han aldrig skulle kunna vara i stånd att utföra de brutala morden.

Själv säger mannen att han inget minns.

Den tioåriga Hörbyflickan hittades död den 26 mars 1989 efter att ha kidnappats och varit försvunnen i sex dagar. Den mördade Malmökvinnan upptäcktes den 4 augusti samma år. (TT)

Lund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.