Annons
Nyheter

Rättegång om grova sexövergrepp

På torsdagseftermiddagen avslutas rättegången i Kristianstad mot den 37-årige man som åtalats för ett 20-tal grova övergrepp, varav många av sexuell karaktär, mot sin dåvarande flickvän.
Nyheter • Publicerad 3 april 2003

Den 21-åriga kvinnan har berättat i rätten att mannen under fem månader i vintras hållit henne i sitt våld och då förgripit sig på henne på de mest fasansfulla sätt. Brottsrubriceringarna mot mannen är bland annat grov kvinnofridskränkning, grovt olaga tvång, grov misshandel, våldtäkt och grov våldtäkt med tillhygge. Den 37-årige mannen medgav genom sin försvarsadvokat Björn Attnarsson att han blandannat gett kvinnan örfilar, knuffat henne, dragit henne i håret och slagit henne över fingrarna med ett knivskaft och i ansiktet med en kastrull. Däremot nekar han till de grövre våldbrott som kvinnan berättat om samt samtliga påståenden om sexuella övergrepp. Därmed erkänner mannen endast misshandel och ringa misshandel. Den 21-åriga kvinnans ombud, advokaten Görel Persson, för kvinnans räkning framställt ett yrkade om sammanlagt 900 000 kronor i skadestånd för sveda och värk samt kränkning. Det är det näst högsta skadeståndet som yrkats i ett brott mål hittills i Kristianstad. Mannen fick på kvinnans begäran lyssna till hennes vittnesmål från ett annat rum i tingshuset, eftersom hon fruktade att hon inte skulle orka berätta om mannen satt och tittade på henne i tingssalen. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons