Annons
Nyheter

Ranelid brottsmisstänkt efter olycka

Polisen i Ystad har startat en brottsutredning mot författaren Björn Ranelid efter helgens trafikolycka. Polisen anser att författaren hade änglavakt efter att frontalkolliderat med ett mötande fordon.
Nyheter • Publicerad 30 april 2012

- Händelseförloppet är lite märkligt där han kommer över på fel vägbana. Han är ännu inte delgiven misstanke om brott, men han är misstänkt för vårdslöshet i trafik eftersom han kört över på motsatta körbanan trots att det inte var fritt från mötande trafik, säger Lars-Bertil Mårtensson, polisens förundersökningsledare i Ystad.

Förundersökningen om misstänkt brott är inledd och polisen kommer att genomföra nya förhör med vittnen till händelsen. Därefter kommer Björn Ranelid att kallas till förhör hos polisen och samtidigt delges misstanke om trafikbrott.

Annons

Det var efter en frontalkollision på väg 19 i höjd med Eljaröd på söndagen som Björn Ranelid och hans hustru Margareta fick föras till sjukhus med lindrigare fysiska skador. Enligt vad som hittills är känt frontalkolliderade författaren med en mötande bil. Totalt fördes tre personer till sjukhuset med smärtor i nacke och i bröstkorgen. Samtliga kunde lämna sjukhuset efter omplåstring.

- Det är ju tack var säkerhetsutrustningarna som finns i modernare bilar som det blir förhållandevis lindriga skador. En frontalkrock är ingen bra förutsättning och man kan nog säga att de hade änglavakt, säger Mårtensson.

Polisen är nu nyfiken på varför Ranelids Jaguar kom över på den mötande sidan av vägen. Enligt polisen rådde dessutom omkörningsförbud med heldragen linje och dålig sikt på platsen för olyckshändelsen.

Enligt Aftonbladet ska Ranelid ha passerat tre stillastående bilar på väg att göra en vänstersväng på vägen. Enligt tidningen ska han för sent ha upptäckt de stillastående fordonen och inte ha hunnit stanna. De alkotester som gjordes av polisen på platsen visar att ingen av de inblandade förarna var onykter.

Tidningen sökte förgäves Björn Ranelid för en kommentar under måndagen.

Ann-Louise Olander
Robert Jönson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons