Nyheter

Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet

(Uppdaterad 22.55) Räddningstjänsten har nu hävt uppmaningen till allmänheten att hålla sig inomhus och inte ge sig ut på vägarna. Men man rekommenderar allmänheten att endast köra bil ifall det är högst nödvändigt.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2007
Väg 108 på torsdagen. Bild:Tomas Nyberg
Väg 108 på torsdagen. Bild:Tomas NybergFoto: 

Busstrafiken på Söderslätt har så smått börjat komma igång. Både buss 100 mellan Malmö och Falsterbo samt buss 146 mellan Malmö och Trelleborg har körts sedan i eftermiddags, dock med stora förseningar. På Skånetrafiken är man dock orolig över väderutvecklingen och konstaterar att det blåser upp på nytt.

På torsdagskvällen fastnade en ambulans på utryckning i en snödriva i Södra Åkarp mellan Vellinge och Västra Ingelstad. Ambulansen drogs loss av en bandvagn.

E 6 mellan Vellinge norra och Vellinge södra stängdes av i över tre timmar på eftermiddagen på grund av en lastbil som skulle bärgas. Strax innan klockan 16 öppnades en körbana igen och trafiken rullade sakta igång. Fortfarande är det mycket stora problem med framkomligheten på länets vägar. Vägverket arbetar med att hålla vägaran farbara.- Vi uppmanar folk att stanna inomhus i dag. Vi kör med allt vi har så länge vi kan. Men det är fortfarande stora problem på både E 6 mellan Malmö och Trelleborg och på väg 108. Många bilar sitter fast och gör att vi inte kommer fram med snöröjningsfordon. Så länge det blåser lössnö så får vi svårt att hålla vägarna fria, säger Rosita Svärd, trafikledare på Vägverket.

Räddningstjänsten i sydöstra Skåne räknar med att köra med dubbla skift under dagen. Bemaningen anses nödvändig efter som man inte vet vilka problem som kommer att uppstå när skåningarna vaknar upp till i ett på flera håll lamslaget Skåne.Eftersom räddningstjänstens vanliga fordon inte kan ta sig fram har räddningstjänsten i Trelleborg ute en bandvagn som transporterar patienter till lasarettet. Ä;;ven på onsdagen fick bandvagnen agera sjuktransport.Räddningstjänsten i Vellinge hade en tuff torsdagsnatt. I natt hade räddningstjänsten ungefär 13 personer som övernattade på brandstationen. Räddningstjänsten Vellinge är därför på väg 100 och ser vad det finns för möjligheter. Ä;;ven i Vellinge hjälper räddningstjänsten kommunen med bland annat hemtjänsten.

Troligen avtar det mest intensiva snöandet senare på torsdagen. Men meteorologerna räknar med mer snö i alla områden där det seglar moln. Snön lär också ligga kvar till Skåne får plusgrader i början av nästa vecka. Robert Jönson/Ann Ekstrand/Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.