Annons
Nyheter

Protest mot SD-besök på sjukhus

Anställda vid Skånes universitetssjukhus i Malmö protesterar i ett brev mot att SD-ledaren Jimmie Åkesson planerar att besöka sjukhuset i nästa vecka. Missnöjet kan påverka besökets program, skriver Sydsvenskan. (TT)
Nyheter • Publicerad 2 april 2014

Anställda vid Skånes universitetssjukhus i Malmö protesterar mot att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson planerar att besöka sjukhuset i nästa vecka.

En Facebookgrupp har bildats för att stödja ett öppet protestbrev. I det hänvisas till lagbestämmelser om alla människors lika värde inom vården, skriver Sydsvenskan på nätet. Gruppen hade på tisdagen mer än 500 medlemmar.

Annons

Missnöjet kan påverka programmet för besöket, enligt sjukhuset.

I slutet av förra veckan kunde TA berätta att Jimmie Åkesson inte är välkommen till Söderslättsgymnasiet eftersom rektorn ser det som en säkerhetsrisk: http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article2124227/Akessons-besok-pa-gymnasiet-stoppas.html

Lina Campbell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons