Annons
Nyheter

Protein, kolhydrater och fett - men hur mycket av varje?

Nyheter • Publicerad 22 november 2005

Jag är en tjej på 20 år som är 164 cm lång och väger nästan 70 kg. Jag skulle behöva gå ner några kilo i vikt, men har inte stirrat mig blind på vågen utan har som mål att få en fastare och snyggare kropp. Jag gillar muskler och har även ganska så välutvecklade, sådana, men jag skulle gärna ha mer av dem. Jag älskar att träna och tränar vanligtvis tre gånger i veckan. Då brukar det bli ett spinningpass, ett boxpass och ibland ett styrkepass eller aerobics. Men oftast blir det två boxpass plus ett spinningpass eller tvärtom.

Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig vad det gäller kosten och träningen. Jag älskar godis och sötsaker, men har bestämt att inte äta godis och äter faktiskt mycket mindre än tidigare. Men jag undrar hur jag ska fördela protein, kolhydrater och fett och hur många gånger om dagen jag ska äta?

Annons

Jag har förstått att man behöver få i sig av alla tre komponenterna och att de är viktiga, men vilket ska jag äta mest av och vilket ska jag äta minst av då jag vill bygga muskler, men samtidigt förbränna mycket fett??

Jag är jätte tacksam för svar!

Frida

Hej Frida

För att få synliga muskler måste du styrketräna. Din boxning är jättebra för konditionen men det går inte att jämföra med styrketräning när det gäller att forma muskler. Ät minst 6 ggr om dagen, basera kosten på magert kött, fisk, fågel och grönsaker.

Det finns många teorier angående hur man ska fördela näringsämnen. Min åsikt är att balans är viktigt, d v s du behöver alla näringsämnen. Tänk mer pånärdu äter en viss sak än påvad.Godis behöver till exempel inte vara dåligt för formen. En liten mängd efter träningspass gör bara gott för återhämtningen.

Mvh Pauline

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons