Annons
Nyheter

Prinsessan drog i gång firandet

Prinsessan Madeleine inledde på lördagsförmiddagen årets nationaldagsfirande i Stockholm genom att öppna Kungliga slottets portar för allmänheten.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2009
Foto: 

Både svenska firare och turister var på plats på Slottsbacken för att ta del av högtidligheterna, det gråmulna vädret till trots.

Prinsessan var dagen till ära klädd i en folkdräkt och arméns trumkår ackompanjerade som vanligt arrangemanget.

Annons

Firandet fortsatte under dagen i Stockholm med en rad artistuppträdanden och ballongsläpp på Skeppsbron. På eftermiddagen väntas ett festtåg med omkring 600 deltagare promenera från Kungsträdgården till Skansen. Senare blir det kunglig kortege från Slottet till Sollidenscenen, där firandet avslutas.

Under nationaldagen hålls också flera politiska manifestationer. I Stockholm demonsterar bland andra Nätverket mot rasism, medan Nationaldemokraterna håller möte i Södertälje.

På kvällen spelar Sverige också landskamp mot Danmark i VM-kvalet på Råsunda.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons