Nyheter

Prinsen passiv då hovtax bet soldat

En tax tillhörig danska hovet bet en 20-årig soldat i Den Kongelige Livgardet när han stod på vakt vid Amalienborg i Köpenhamn, rapporterar danska tidningen seoghoer.dk på onsdagen.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2008
Farlig för soldater? Arkivbild: TA
Farlig för soldater? Arkivbild: TAFoto: 

Prins Henrik, gift med drottning Margrethe, stod enligt rapporten passiv då taxen gjorde sitt utfall. Vakten Nikolaj Foghs familj är upprörd över hovets agerande. De hävdar att kungafamiljen ville tysta ned händelsen.

- Varje annan hund skulle ha avlivats, säger Nikolajs mamma Maja Fogh förbittrat.

Fogh blev sjukskriven i tre veckor efter bettet. Kungahuset har inte ens skickat något krya på dig-kort. I stället försökte de förmå vakten att inte bråka om saken, hävdar familjen.

Han fick första hjälpen av drottningens läkare. Han fick samtidigt beskedet att han inte skulle gå till sin egen läkare hemma i Sönderjylland under sjukskrivningen, utan ta sig hela vägen till Köpenhamn för att vårdas av livgardets läkare, berättar systern Camilla.

- Kungahuset framställs överallt som de mest kärleksfulla och omtänksamma människor som ägnar sig åt välgörenhet, men de som arbetar omkring dem är tydligen ingenting värda, kommenterar hon.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.