Annons
Nyheter

Primärvårdschef lovar bättre tillgänglighet

Chefen för primärvården i Skåne lovar bättre tillgängligheten till vårdcentralerna. Bakgrunden är ett nytt avtal som gör det möjligt att anställda mer personal.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2002

- Nu har vi förhandlat fram nya avtal med de fem beställarnämnderna. Det innebär att vi har fått ett något mindre uppdrag. Vi skall kanske serva 75 procent av skåningarna med primärvård. Vi får också mer pengar så att vi kan anställa mer personal, så nu är det upp till oss att göra det för att underlätta och förbättra tillgängligheten, säger Ulf Swanstein som är primärvårdschef i Region Skåne till P4 Radio Malmöhus. En granskning av köerna till vårcentralerna som Radio Malmöhus gjort visar att vårdgarantin, som säger att patienter skall få en läkartid inom en vecka, inte hålls på flera håll. Till vissa vårdcentraler är det flera månaders kö. Med de nya avtalen kommer Region Skåne att kunna anställa omkring 80 läkare för att nå upp till full täckning på läkarsidan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons