Annons
Nyheter

Präst uteblev när biskop höll mässa

När biskop Christina Odenberg höll mässa i Sankt Olof kyrka valde pastoratets egen kyrkoherde Sven-Arne Persson att utebli. Och när kontraktets diakoner och präster förnyade sina vigningslöfte fanns kyrkoherden inte heller med.
Nyheter • Publicerad 12 april 2002
Christina Odenberg. BILD: THORSETN PERSSON
Christina Odenberg. BILD: THORSETN PERSSONFoto: 

- Det här gäller en ämbetsfråga, kommenterar Sven-Arne Persson som inte erkänner kvinnliga präster. Biskopen håller den här veckan visitation i Österlens kontrakt. Den inledde hon i Sankt Olof kyrka i tisdags med högmässa och förnyelse av vigningslöftena. Redan tidigare kände hon väl till kyrkoherdens inställning till kvinnliga präster. - Jag kontaktade henne redan när jag fick veta om att hon skulle komma hit. Det var upp till henne att bestämma kyrka, men hon visste om att jag inte tänkte delta. Någon närmare kommentar till kyrkoherdens frånvaro ger hon inte: - Det är fritt för var och en att delta i en gudstjänst eller inte. Många har dock reagerat på Sven-Arne Perssons markering. Bland andra Edward Diab, vice ordförande i kyrkonämnden: -Jag tycker det var helt fel att vår egen kyrkoherde inte fanns med. Som pastoratsmedlem är jag stolt över att biskopen valt att hålla mässan just här.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons