Nyheter

Politiker på Österlen åtalas efter skottdrama

Den 65-årige fritidspolitiker från Östra Ingelstad på Österlen som i somras sköt och skadade två personer med ett hagelgevär åtalas nu. Han är misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2002

Den ena mannen som besköts skadades svårt. Den andre skadade mannen träffades av nio hagel på höger underben. 65-åringen avlossade hagelgeväret mot en bil som vid ett-tiden på natten parkerat utanför hans bostadshus inne i samhället. I och utanför bilen befann sig fem personer varav alltså två träffades och fick föras till sjukhus. Politikern har ända sedan han greps och satt häktad hävdat att han sköt i nödvärn och att han vid ett flertal tillfällen och under en längre tid varit utsatt för hot från de aktuella personerna. Två av de beskjutna personerna åtalas också för olaga hot.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.