Nyheter

Polisman som jagade misstänkt pyroman åtalad

En av de polismän som deltog i spaningarna mot en misstänkt, senare friad, pyroman från Kristianstad, har åtalats misstänkt för ofredande, alternativt tjänstefel.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2005

Polismannen var ansvarig för en spaningsgrupp som hade till uppgift att hålla uppsikt över den misstänkte mannen, skriver Norra Skåne och Kristianstadsbladet.

41-årige mannen har varit misstänkt för en ett 50-tal pyromandåd i Kristianstadstrakten, i Ystad och i Skurupstrakten. Han har två gånger åtalats för mordbränder i skånska kyrkor men friats vid båda tillfällena.

Poliserna i spaningsgruppen förföljde målsägaren med bil och cykel i början av september förra året. Spaningen bedrevs på nära håll. Enligt åklagaren körde poliserna vid ett tillfälle så nära den cyklande mannen att han välte och skadade både sig själv och cykeln.

I stämningsansökan skriver chefsåklagare Kristian Augustsson vid riksenheten för polismål att polismannen med handgripligt och hänsynslöst beteende ofredat målsägaren. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.