Annons
Nyheter

Poliser ratar södra Skåne

Endast två av 189 nyexaminerade polismän har valt att jobba i Polisområde södra Skåne (POSS) och skall placeras här. Detta trots att vakanserna är många och en föryngring av kåren behövs.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2003

Många av de nya polismännen är ungdomar som söker sig till storstadsregionerna. Det är en kombination av de nya polisernas enga önskemål och rikspolisstyrelsens fördelning som gjort att bara två polismän nu skall börja jobba i POSS. Men det kan bli ännu värre. Som det ser ut i dag tilldelas södra Skåne endast en av de polismän som nyexamineras till sommaren. Vad kan göras för att det skall bli mer attraktivt att jobba i POSS, som omfattar kommunerna Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Sjöbo, Skurup, Trelleborg, Vellinge och Svedala? -Att nya polismän får personliga och individuella utvecklingsplaner baserade på deras egna önskemål, anser polisinspektör Eva Westford-Wenering, POSS.Hon menar att polismännen under de första åren bör få delta i projekt och arbeta med sådana uppgifter som de själva tycker är lärorika och utvecklande. -En annan förhoppning är att länspolismästaren beslutar om fördelningen av de nya poliserna i Skåne och att han då skänker oss en tanke,tycker Eva Westford-Wenering. Så här ser fördelningen av de nyexaminerade polismännen ut för Skåne: 12 poliser placeras i Malmö, 12 i nordvästra Skåne (huvudort Helsingborg), tre i norra Skåne (Kristianstad),en i mellersta Skåne (Lund) och två i södra Skåne (Ystad).

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons