Annons
Nyheter

Polisen varnar för "guldförsäljare"

Flera skärrade bilister kontaktade under tisdagen polisen efter att de attackerats utmed vägarna. De berättar om personer som kastar sig ut framför bilar och på olika sätt försöker lura till sig pengar. "Vi vill varna folk från att ta kontakt med de här personerna", säger polisen.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2012

Personerna har i flera fall försökt sälja smycken eller andra föremål som påstås vara av guld. Vid de fall folk stannat har försäljarna varit mycket aggressiva i sin framtoning.

– De har försökt sälja föremål som de säger är av äkta guld och även försökt få pengar på andra sätt. De är extremt påstridiga och många som utsatts tycker det varit väldigt obehagligt, säger Helena Ralmark, informatör på Skånepolisen.

Annons

Även tidigare år har polisen fått in samtal om personer med liknande beteende. Då har folk blivit lurade att köpa föremål som inte alls varit tillverkade av guld utan av gulfärgad metall.

Under tisdagen har "guldförsäljarna" varit synliga i delar av nordöstra samt i mellersta Skåne.

– Eftersom de färdas i bil och försvinner snabbt från platsen är det svårt för oss att få tag i dem, säger Ralmark.

– De är rörliga. I morgon skulle de mycket väl kunna dyka upp någon annanstans.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons