Annons
Nyheter

Polisen varnar för guldförsäljare längs vägarna

Inga pengar att köpa bensin för " men däremot guldsmycken att betala med. Bilister som stoppas av en till synes hjälplös medtrafikant råkar ibland ut för sådana erbjudanden. Polisen i Jönköpings län går nu ut och varnar för "guldförsäljarna".
Nyheter • Publicerad 21 april 2005

Den senaste månaden har de dykt upp utmed vägar, på rastplatser och bensinstationer.

Det har kommit in en hel del telefonsamtal till polisen från bilister som berättat om försäljarna, men det har också gjorts ett antal direkta anmälningar från bilister som känt sig illa behandlade av dem. Försäljarna kan vara mycket offensiva.

Annons

– De säger att de behöver pengar till bensin och sticker in armen eller till och med halva överkroppen in genom sidorutan och erbjuder en guldring, säger Tommy Randåker, inspektör på kriminalunderrättelsetjänsten i Jönköpings län.

– Har bilisten inga pengar, eller inte plockar fram pengar, har det hänt att försäljarna tillgripit värdeföremål som legat tillgängligt inne i bilen. I ett fall var det på ett flak på en mindre lastbil. Därefter har de kastat in ringar som motprestation.

– Vi har inte fått in så många ringar, men de vi har fått är sannolikt av mässing, säger Tommy Randåker.

Företeelsen är inte ny och har förekommit på flera ställen i landet. (TT)

Jönköping
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons