Annons
Nyheter

Polisen på plats i vallokalerna

Skånepolisen kommer under dagen att köra runt i samtliga kommuner i länet för att se till att röstningen flyter på.
Nyheter • Publicerad 14 september 2014
Foto: 

Man kommer att befinna sig i olika vallokaler för att "skydda allmänhetens grundlagsskyddade fri- och rättigheter att rösta i valet till riksdag, landsting och kommuner."

– Polisen kommer att röra sig mellan de olika lokalerna så att folk kan rösta på ett lugnt och sansat sätt, säger polisinformatör Maya Forstenius.

Annons

Utanför Södertorpsgymnasiet i Kristianstad står polisen Daniel Linder. Han säger att även om det inte varit några problem under dagen så är det viktigt att polisen är på plats.

– Det är en stor dag för många, en viktig dag för många. Vi säkerställer att var och en kan komma hit och rösta, så att ingen håller på och ställer till det.

Sammanlagt har 757 lokaler öppet i Skåne. Skånepolisens volontärer kommer också vara synliga i sina gula västar vid ett antal vallokaler för att bidra till det trygghetsskapande arbetet.

Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons