Nyheter

Polisen: Bankrån påminner om varandra

(Uppdaterad). Polisen fortsätter spaningarna efter den man i 25- till 30-års åldern som vid 15-tiden i går rånade Skurups sparbank i Rydsgård. Något gripande är ännu inte aktuellt.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2005

- Något frihetsberövande är inte aktuellt för närvarande, säger Bo Lundkvist, spaningsledare vid polisen i Ystad. Vilka spår som som polisen för närvarande arbetare efter vill polisen inte kommentera. Polisen beslöt vid 14-tiden att släppa bilderna rån bankens övervakningskamera.

- Såväl signalemente som tillvägagångssätt påminner väl om ett rån mot Sparbanken i Anderslöv tidigare i somras, säger Bo Lundkvist. Vid rånet i Rydsgård lyckades den misstänkte rånare under vapenhot komma över en mindre summa pengar. Bankpersonal tog inledningsvis upp jakten på rånare, men tappade spåren i närheten av Pågatågsstationen i Rydsgård.

Mannen uppges ha varit klädd i mörka solglasögon och en keps nerdragen i pannan. Liksom i Rydsgård slog rånaren i Anderslöv till vid stängningsdags Mannen uppträdde som en normal bankkund och väntade lugnt på sin tur. Väl framme vid disken lämnade han fram en lapp till kassörskan. Av meddelandet framgick att det handlade om ett rån. För att understryka allvaret tog mannen också fram ett pistolliknande föremål och visade kassörskan. Mannen kom även här över en summa pengar och är fortfarande på fri fot.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.