Annons
Nyheter

Polischef JO-anmäls för IT-system

Nyheter • Publicerad 21 februari 2014

Flera poliser i Skåne anmäler en av landets högsta polischefer till justitieombudsmannen (JO). Chefen ska enligt anmälan ha lurat ledningen att införa det hårt kritiserade och nyligen skrotade IT-systemet Pust Siebel, rapporterar Sydsvenskan.se.

Fredrik Brokopp, huvudskyddsombud vid polisen i Nordvästskåne, säger till tidningen att han anmält polischefen för grov trolöshet mot tjänsteman alternativt grovt tjänstefel. I JO-anmälan skriver polisen att chefen lämnat missvisande uppgifter om Pust Siebel som gjort att rikspolischef Bengt Svenson haft ett felaktigt beslutsunderlag.

Chefen ska underlåtit att föra vidare kritik. Dan Svanell, pressekreterare hos rikspolischefen, vill inte kommentera anmälan förrän JO har beslutat hur den ska hanteras.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons