Annons
Nyheter

Polis tömde ockuperad Malmömoské

Polisen i Malmö har inlett en aktion mot den källarlokal i stadsdelen Rosengård som använts som moské. Lokalen har varit ockuperad sedan den 24 november efter ett stängningsbeslut, men tömdes av polisen vid åttatiden på måndagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 15 december 2008
Polisen i Malmö har inlett en aktion mot den källarlokal i stadsdelen Rosengård som använts som moské. Lokalen har varit ockuperad sedan den 24 november i år. Bild: Scanpix
Polisen i Malmö har inlett en aktion mot den källarlokal i stadsdelen Rosengård som använts som moské. Lokalen har varit ockuperad sedan den 24 november i år. Bild: ScanpixFoto: 

- Tömningen har gått lugnt till väga. Det var tre personer i åldrarna 16-18 år där när vi kom och alla tre har fått följa med till förhör, säger Mikael Persson, informatör på Skånepolisens länskommunikationscentral.

TT:s reporter på plats rapporterar om upprörda känslor bland dem som samlats utanför moskélokalen, där bland annat polisens avspärrningar rivits ned.

Annons

Polisens ansvarige för insatsen på plats, Mattias Lindbom, bedömer dock att man har en dialog med de församlade och att beslutet att stänga lokalen verkar accepteras.

Basem Mahmoud, talesman för svensk-jordanska vänskapsföreningen, säger till TT att polisen har svikit en överenskommelse och visat bristande respekt för moskén genom att gå in med ytterskor och hundar.

- Jag befarar att det här kan leda till oroligheter, säger Mahmoud.

De tre ungdomar som omhändertogs av polisen misstänks för olaga intrång

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons