Annons
Nyheter

Polis sköt knivman i benet

Polis sköt en knivbeväpnad man i benet vid ett ingripande i närheten av Åhus strand i Åhus sent på måndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 13 december 2011

Det var strax efter klockan 23 som polis larmades till platsen där det skulle pågå ett stort bråk med sju till åtta personer involverade. Enligt uppringaren till polisen var minst en av de inblandade utrustad med kniv och det var mycket högljutt och stökigt på platsen.

När patrullerna anlände blev situationen hotfull och slutligen tvingades polis avfyra verkansled mot en knivbeväpnad man, som trots polisens uppmaningar vägrade lägga vapnet ifrån sig. Den 31-årige mannen träffades i benet. Han greps därefter och fördes med ambulans till sjukhuset för vård.

Annons

Platsen spärrades av och sökhundar togs in för att leta efter saker som kunde ha använts i bråket. Även polisens tekniker skickades till platsen.

Inga personer förutom 31-åringen uppgavs inledningsvis ha blivit skadade. Ingen annan ska heller ha gripits.

31-åringen anhölls under natten misstänkt för hot mot tjänsteman och satt på tisdagsmorgonen kvar i polisens förvar.

Ärendet tros inte ha någon koppling till händelsen på Österängsskolan i Kristianstad tidigare under kvällen, då en 19-årig man attackerades med flera knivhugg.

Nerike Allehanda-1
Ann-Louise Olander, Kenneth Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons