Nyheter

Polis letar bevis i 52-åringens dator

I jakten på den 10-åriga Hörbyflickan Helén Nilsson mördare letar polisen nu igenom de biblioteksdatorer i Vimmerby som den misstänkte 52-årige mannen kan ha använt. Det skriver Kvällsposten.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2004

Polisens dataspecialister i Skåne ska enligt tidningen vara på väg upp till Vimmerby för att granska bibliotekets datorer. - Det är flera saker vi är intresserade av, säger spaningsledaren Per-Åke Åkesson till tidningen. Det gäller speciellt en datadiskett som polisen fått in. Disketten låg i ett kuvert som skickades till förre spaningsledaren Alf Andersson i Eslöv. Disketten kom med posten så sent som i slutet av maj i år. Vilket är två veckor innan den för Helén Nilsson-mordet häktade 52-åringen lämnade DNA-provet som ligger till grund för häktningen. Polisen intresse gäller e fyra datorer som finns på huvudbiblioteket i Vimmerby. Där var 52-åringen stamgäst under sina drygt tio år i Småland. Mannen har också varit flitig användare av de datorer biblioteket lånar ut gratis till allmänheten. Där kan man skriva brev, surfa och kolla sina mejl. Polisen tror att det kan finnas intressanta "avtryck" från disketten och 52-åringen på datorernas hårddiskar. Per-Åke Åkesson vill dock inte säga något om innehållet på disketten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.