Annons
Nyheter

Polis beskjuten i Malmö

Ett stort antal poliser söker efter en man som skjutit mot en polispatrull efter en biljakt i Malmö natten till söndagen.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2009
Foto: Patrick Persson
Foto: Patrick PerssonFoto: 

Upptakten till skottlossningen var en rutinkontroll. När patrullen försökte få stopp på gärningsmännens bil vägrade han stanna och en kortare biljakt följde. Bilens passagerare steg sedan ur bilen och sköt mot polisen.

Polisen besvarade skottlossningen, men det är osäkert om mannen träffats eller inte. Han försvann från platsen till fots.

Annons

Hur många skott som avlossats, från polisens sida och från gärningsmannen, är också ännu okänt.

Bilens förare, en 23-årig man som är känd av polisen sedan tidigare, kunde gripas på platsen.

Ett stort antal poliser, inklusive piketstyrka och hundpatruller sökte på morgonen den andre mannen. Vid åtta-tiden på morgonen sökte man inte längre i området utan övergick till allmän efterspaning.

- Spaningsarbetet fortsätter, med både inre och yttre spaning, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör vid Skånepolisen, till TT.

Ett kort förhör har hållits med poliserna som var inblandade i nattens händelser.

- De är nu tagna ur tjänst och omhändertagna.

Polisen kan ännu inte bekräfta vilken sorts vapen bilens passagerare hade. Enligt medieuppgifter rörde det sig om ett automatvapen och en pistol.

Polisen bedömer dock inte att han är farlig för allmänheten.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons