Annons
Nyheter

PNB tvingas sälja av dotterbolag

Percy Nilssons byggbolag PNB har problem med likviditeten. Nu tvingas PNB halvera antalet anställda, uppger Sydsvenska Dagbladet.
Nyheter • Publicerad 26 september 2002

PNB ska gå från 2100 anställda till bara 1000. Det innebär att Percy Nilsson säljer av sin verksamhet i Stockholm och Göteborg för att koncentrera sig på sitt kärnområde. - Vi säljer av dotterbolag uppåt landet nu, i Stockholm och Göteborg, och koncentrerar oss till Malmö där vi är hemma och blir positivt bemötta. Det händer väl något i det här månadsskiftet och något i nästa. Sedan ska vi inte ha sådana problem längre, säger Percy Nilsson till tidingen. Det är den stora nedgången i bredbandsbranschen som ligger bakom PNB:s ekonomiska problem. Bolaget har till exempel investerat stort i aktier hos bredbandsbolagen Utfors och Song som i sin tur drabbats av stora ekonomiska bekymmer. PNB:s aktier har förlorat i värde samtidigt som det är oklart om hur mycket av bolagets fordringar gentemot bredbandsbolagen som det går att rädda.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons