Annons
Nyheter

PNB-anställda vädjar om räddningsaktion

"Rädda PNB Entreprenad!" Det vädjar företagets anställda i ett upprop som riktas till Skånes Provinsbank och konkursförvaltare Leif Ljungholm. Moderbolaget, Percy Nilsson Byggnads AB, försattes i konkurs i fredags. Det kan medföra att även dotterbolagen PNB Entreprenad, PNB Väst Göteborg och LB Hus i Brömölla dras med i fallet.
Nyheter • Publicerad 17 december 2003
Arkivbild
ArkivbildFoto: 

Sammanlagt berörs närmare 1300 anställda. - Vi vet att det finns ett antal seriösa och kapitalstarka investerare som visat intresse av att överta verksamheten. Men PNB Entreprenad är ett stort företag. Det tar tid att göra en fullständig analys, säger Rita Nilsson, fastighetsansvarig. Hon och kollegorna hoppas nu att största fordringsägaren, Skånes Provinsbank, inte har för bråttom. Alla möjligheter måste utredas innan man slänger in handduken. - Det har även kommit till vår kännedom att vissa leverantörer är beredda att omvandla fordringar till aktieägartillskott. Enligt Rita Nilsson råder en tryckt stämning på arbetsplatserna. Om konkursen blir ett faktum innebär det bland annat stopp för löneutbetalningar. - I så fall får ingen anställd några pengar till jul. Många av oss mår inte särskilt bra just nu. PNB Entreprenad har kontor på 13 orter, däribland Malmö, Ystad, Kristianstad och Vellinge. I Ystad sysselsätts för närvarande ett tiotal personer. Företaget profileras som en komplett leverantör av byggrelaterade tjänster, från idéstadiet till produktion och underhåll. Under nästan trettio år har PNB Entreprenad byggt kontor, skolor, bostäder och industrilokaler i södra Sverige.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons