Nyheter

Patienter flyttas från Lund

På måndagen inleds förflyttningen av omkring 300 patienter från Universitetssjukhuset i Lund till andra sjukhus i regionen. Det är en förberedelse inför torsdagen, då Vårdförbundets fjärde varsel träder i kraft, om inte parterna når en uppgörelse.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2008

Totalt tas 4 100 sjuksköterskor, röntgensköterskor och biomedicinska analytiker ut i strejk på torsdag, bland annat i Lund. Från och med den dagen kommer även de mest prioriterade akutfallen därför att omdirigeras till andra sjukhus.

 

Diskussioner pågår mellan parterna om undantag från den varslade strejken på sjukhuset i Lund. På söndagskvällen träffade Vårdförbundet medlarna för tjugonde gången. Samtalen var intensiva, men något bud lades inte fram. Vårdförbundets chefsförhandlare, Margareta Öhman, har tidigare sagt att hon hoppas att konflikten ska hinna lösas före torsdagen.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.