Annons
Nyheter

Patient anmäler skräcknatt

En skånsk kvinna har anmält en skräcknatt på Sus i Lund till Socialstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2011
Foto: 

Kvinnan i medelåldern var försvagad efter bland annat hjärt-/kärlproblem och hon hade högt blodtryck när hon togs in på medicinens akutklinik på Sus i Lund mitt i natten. Där fick kvinnan dela rum med en man som gav henne en skräcknatt.

Mannen började genast hota henne. Bland annat skulle han slå henne med knytnäven för att han trodde att hon tagit hans glasögon.

Annons

Han stänkte blod över henne när han tre gånger drog ut sina droppnålar.

Mannen var orolig och prövade varje position i sängen, mer sällan lade han huvudet på kudden. Hela tiden ropade han hot, också när han snubblade omkring i rummet och bland annat välte sin droppställning.

Kvinnan blev mycket rädd, skriver hon i en anmälan till Socialstyrelsen, inte minst när mannen flera gånger försökte krypa ned i sängen hos kvinnan.

Hon försökte tillkalla hjälp genom att ringa på klockan, men antingen kom personalen med lång fördröjning, eller inte alls.

Kvinnan nekades förflyttning till annat rum, trots att hon uppfattat att möjlighet fanns. I stället för att fortsätta natten med den orolige medpatienten satte sig kvinnan i dagrummet och fick någon timme sömn där innan personalen väckte henne.

Kvinnan vill nu att händelsen utreds och att liknande situationer undviks.

Mikael Anjou
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons