Annons
Nyheter

Pälsdjursutredare utsedd

Regeringen har idag beslutat tillsätta en särskild utredare med uppgift att utreda pälsdjursnäringen i Sverige. Till särskild utredare har regionrådet i Västra Götaland, Eva Eriksson, utsetts.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2002

Enligt direktiven från regeringen ska utredaren belysa konsekvenserna av en avveckling av andra än rent djurskyddsmässiga skäl. Regeringen vill också få reda på vilka konsekvenserna blir av att förändra pälsdjurshållningen så att djurskyddslagen tillfullo uppfylls. Den socialdemokratiska partikongressen beslöt i höstas att verka för en successiv avveckling av pälsdjursbranschen. När regeringen nu tillsatt en speciell utredare har första steget mot att uppfylla kongressens beslut tagits. I ett pressmeddelande från regeringskansliet framgår att det i uppdraget ingår att kartlägga omfattningen uppfödningen samt var uppfödarna är lokaliserad i landet. Dessutom vill regeringen få reda på hur en avveckling av produktionen kan genomföras. Utredaren skall redovisa sitt uppdrag senast den 1 juni 2003.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons