Annons
Nyheter

Ovädret ställer till det i trafiken

Enstaka olyckor med mindre personskador har inrapporterats på onsdagsförmiddagen.
Nyheter • Publicerad 24 november 2010
En postbil körde in i ett vägräcke på Inre Ringvägen på onsdagsförmiddagen. En person fick föras till sjukhus.
En postbil körde in i ett vägräcke på Inre Ringvägen på onsdagsförmiddagen. En person fick föras till sjukhus.Foto: 
Foto: 
Bilisterna tog det lugnt vid Lunds södra trafikplats på onsdagsmorgonen.
Bilisterna tog det lugnt vid Lunds södra trafikplats på onsdagsmorgonen.Foto: 
Foto: 
En bilist körde i halkan på en stillastående lastbil på Indunsgatan Malmö vid 00.20-tiden. Bilen klämdes fast under lastbilen och föraren skadades. Ambulanspersonal kunde ta ut den skadade och chockade bilföraren som sedan fördes till sjukhus.
En bilist körde i halkan på en stillastående lastbil på Indunsgatan Malmö vid 00.20-tiden. Bilen klämdes fast under lastbilen och föraren skadades. Ambulanspersonal kunde ta ut den skadade och chockade bilföraren som sedan fördes till sjukhus.Foto: 

En postbil körde idag in i ett vägräcke på Inre Ringvägen i norrgående riktning mellan trafikplats Hindby och Rosengård. Olyckan inträffade vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen och chauffören fick föras till sjukhus för kontroll. Han ska chockats av händelsen och klagade på nacksmärtor. En dryg timme tidigare körde en bil in i annan bil bakifrån på E22 i riktning mot Lund. Krockenskedde på bron vid Sege och påverkade framkomligheten i trafiken utan att medföra några personskador.

Det befarade snökaoset uteblev i Skåne igår även om det skedde en allmän mobilisering efter SMHI:s klass 1-varning.

Annons

Öresundsbronstängde av ett körfält i båda riktningarna vid 21-tiden under tisdagskvällen. Inte på grund av ovädret utan på grund av underhållsarbete. Just nu är båda fälten öppna för trafik igen.

Ölandsbron tvingades stänga under flera timmar när snöovädret med hårda vindar och orkanstyrka i byarna piskade ostkusten. Men strax efter midnatt kunde trafiken släppas på igen.

Ska du ut och resa idag kan det vara bra att hålla koll på följande:Tåg/buss

Skånetrafikenuppmanar resenärer att räkna med eventuella störningar i buss- och tågtrafiken i Skåne.

– Vi lägger ut information på vår hemsida om eventuella störningar, säger Mia Gustafsson på Skånetrafiken.

Swebus expressbussar drabbades under tisdagskvällen av timslånga förseningar på grund av snöovädret.

– Förseningarna gällde de flesta linjer som trafikerar Småland, Östergötland, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus.

Flyg

– Vi följer SMHI:s rapporter med spänning. För oss blir det väldigt jobbigt om det kommer snö i samband med kraftig blåst, säger Susanne Rundström, informatör på Swedavia.

Vägar

Annons

Trafikverketuppmanar alla trafikanter att hålla sig informerade om trafikläget och väglaget:

"Trafikanter och resenärer uppmanas att hålla sig informerade om trafikläget och väderutvecklingen. För dig som väljer att ta bilen - se till att ha bra vinterdäck, sänk hastigheten och öka avståndet till framförvarande fordon. Överväg alternativa färdmedel eller att senarelägga din resa."

Vädret

Enligt SMHIska snöovädret över Götaland fortsätta i dag och upphöra efterhand i morgon. I Skåne har tisdagens blåsiga väder avtagit och vinden mojnar ytterligare under dagen och morgondagen.

– Det kommer att vara fortsatt ostadigt med tidvis snöfall idag och de närmaste dagarna. Temperaturen sjunker mot cirka fem minusgrader, säger jourhavande meteorolog Nils Holmqvist.

Det kalla vädret förväntas hålla i sig även in på nästa vecka.

Magnus Pier
Magnus Pier och Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons