Annons
Nyheter

Oro för fågelinfluensa även på Bornholm

Även på Bornholm är oron för fågelinfluensan stor. Många anser att det bara är en tidsfråga innan smittan når den danska ön.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2006
– Vi hoppas att Bornholm ska klara sig från smittan, säger paret Mads och Lise Krage.
– Vi hoppas att Bornholm ska klara sig från smittan, säger paret Mads och Lise Krage.Foto: 
– Det går inte att gardera sig så att fågelinfluensan inte kommer hit till ön, säger pensionär Torben Christensen.
– Det går inte att gardera sig så att fågelinfluensan inte kommer hit till ön, säger pensionär Torben Christensen.Foto: 
– Vi fick ställa in barnens utflykt till en fågelsjö här på ön, berättar tvåbarnsmamman Jeanne Voks.
– Vi fick ställa in barnens utflykt till en fågelsjö här på ön, berättar tvåbarnsmamman Jeanne Voks.Foto: 
Redaktionschef Nanna Krogh på Bornholms Tidende höll förstasidan öppen för att här kunna lägga in analysbeskedet om de två döda svanarna. Lyckligtvis bar svanarna inte på smittan. Bild: Bass Nilsson
Redaktionschef Nanna Krogh på Bornholms Tidende höll förstasidan öppen för att här kunna lägga in analysbeskedet om de två döda svanarna. Lyckligtvis bar svanarna inte på smittan. Bild: Bass NilssonFoto: 

– Om så sker blir läget genast mycket allvarligt. På ön finns nämligen fyra stora uppfödare som via kedjan Danpo förser hela Danmark med färdiggrillade kycklingar, berättar Morten Lindeskov på morgontidningen Bornholms Tidende, Rönne. För att pejla stämningen åkte Allehanda till Aakirkeby mitt på Bornholm. Så här sa några av några av de tillfrågade:

– Smittan sprids och kommer hit inom den närmaste tiden. Det går helt enkelt inte att gardera sig, anser pensionär Torben Christensen. – Jag är mycket orolig. Baren skulle åka på utflykt till en fågelsjö här på ön i går men vi ställde in resan, berättar tvåbarnsmamman Jeanne Voks.

Annons

– Visst är det lite oroligt men Bornholm klarar sig kanske. Det är åtminstone vad vi hoppas, säger Mads och Lise Krage, Köpenhamn, som har sommarhus på Bornholm.

Per Sjöberg

0411-55 78 47

per.sjoberg@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons