Annons
Nyheter

Orm i badrummet överraskade Brobypar

Nyheter • Publicerad 7 mars 2005
En pytonorm som rymt från en zoobutik tros ha dödat två barn som låg och sov i staden Campbellton i östra Kanada. Polisen tror att barnen ströps av ormen som antagligen tagit sig in via ventilationssystemet.
En pytonorm som rymt från en zoobutik tros ha dödat två barn som låg och sov i staden Campbellton i östra Kanada. Polisen tror att barnen ströps av ormen som antagligen tagit sig in via ventilationssystemet.Foto: 
Pytonorm. Pressens Bild
Pytonorm. Pressens BildFoto: 

Det blev ett obehagligt uppvaknande tidigt på söndagsmorgonen för ett Brobypar i nordöstra Skåne. När mannen skulle gå på toaletten trampade han på något i hallen. En klump som visade sig vara en ihopringlad orm. Ormen som var över en meter lång.

– Det var fruktansvärt otäckt, både jag och min sambo lider av ormskräck berättar Victoria Skoog. Efter en del tumult, då ormen försökte ringla iväg, lyckades paret kasta en handduk över ormen, ta tag i den och slänga ut den genom balkongdörren.

Annons

– Jag minns inte riktigt hur det gick till, säger Victoria Skoog som till sist vågade greppa ormen, trots sin skräck. Det hon nu funderar är över hur ormen hamnade i deras lägenhet. Det finns tre alternativ. Antingen har någon spolat ner den i toalettstolen eller kastat in den genom brevinkastet.

– Det är hemskt vilket som, tycker Viktoria. Ett tredje alternativ kan vara att ormen rymt.

– Vi har knackat dörr i hyreshuset men ingen känns vid att de haft en orm. Troligtvis handlade det om en kungspyton. Paret försökte att polisanmäla det inträffade men polisen kunde inte ta emot någon anmälan eftersom ormen inte fanns kvar i lägenheten. Dessutom tål inte pytonormar den svenska vinterkylan, utan fryser snabbt ihjäl.

Marie-Louise Lindell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons